ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Яценюк: у Президента є три тижні, щоб забезпечити частково демократичні вибори

Опозиція вимагає від Януковича забезпечити порушення кримінальних справ за фактами порушень на виборах.

Яценюк: у Президента є три тижні, щоб забезпечити частково демократичні вибори
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція вимагає від Президента України Віктора Януковича забезпечити порушення кримінальних справ за фактами тиску на членів виборчих комісій від опозиції і звільнити з посад керівників міліції, СБУ та прокуратури, які допускають такі порушення закону.

Про це заявив голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сьогодні на прес-конференції в Миколаєві, повідомили в прес-службі Об'єднаної опозиції.

Він зазначив, що в Україні вже сьогодні проходить масштабна фальсифікація виборів.

"Виборчий процес - це не тільки останній день. Найважливіше - це підготовка до виборів і проведення самої виборчої кампанії. Сьогодні можна чітко сказати, що проведення виборчої кампанії в Україні не відповідає демократичним нормам і стандартам", - переконаний Яценюк.

Головною проблемою нині Яценюк назвав тиск на виборців і членів виборчих комісій.

За його словами, тільки в Миколаївській області 325 державних службовців і працівників бюджетної сфери відмовилися працювати у ДВК, "тому що їх залякали і хочуть звільнити з роботи".

При цьому Яценюк наголосив, що слова Президента про прагнення демократичних виборів жодним чином не відповідають діям сьогоднішньої влади.

"Вони розуміють, що під час проведення демократичних виборів у країні вони програють виборчу кампанію", - зазначив він.

На наш погляд, і партії, і кандидати в народні депутати в мажоритарних округах перебувають у рівних умовах. Для всіх створено однакові умови, і ті порушення, які іноді відбуваються, - це фактор, який називається людським фактором, - емоції. У нас такі самі люди, як і в усьому світі, вони живі, реагують... Вони не можуть без емоцій

— Віктор Янукович, Президент України.

"Президент Янукович особисто несе відповідальність за те, щоб його підлеглі - прем'єр, голова СБУ, міністр внутрішніх справ - не були частиною фальсифікації виборів. Якщо в Україні можуть бути проведені частково демократичні вибори, оскільки про абсолютну демократичність узагалі не йдеться, - то для цього ще є три тижні", - зауважив голова Ради Об'єднаної опозиції.

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк вимагав від Президента України Віктора Януковича і секретаря Ради нацбезпеки й оборони Андрія Клюєва прийняття негайних і адекватних заходів із припинення терору проти опозиційних кандидатів на виборах до Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram