ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кількість спостерігачів на виборах наближається до тисячі

ЦВК зареєструвала ще 161 офіційного спостерігача.

Кількість спостерігачів на виборах наближається до тисячі
Фото: http://obozrevatel.com

У п'ятницю, 5 жовтня, Центральна виборча комісія зареєструвала ще 161 офіційного спостерігача від міжнародних організацій.

Зокрема, офіційну реєстрацію спостерігача на парламентських виборах-2012 отримали 19 представників Світового конгресу українців, 22 представники міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO, 61 представник Центральноєвропейської групи політичного моніторингу та 59 представників Виконавчого комітету СНД.

Присутність іноземних спостерігачів позитивно вплине на проведення парламентських виборів Україні, оскільки за фальсифікаторами буде кому стежити.

— Володимир Огризко, екс-голова МЗС

Таким чином, станом на 5 жовтня ЦВК зареєструвала 962 офіційних спостерігачів, зокрема від 9 іноземних держав і 20 міжнародних організацій.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня. Вони пройдуть за змішаною системою: половину депутатського корпусу (225 осіб) оберуть за партійними списками, іншу половину - в мажоритарних округах.

Як відомо, представники міжнародних місій уже дають перші оцінки передвиборної кампанії в Україні.

Зокрема, Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами заявила, що в українському виборчому законодавстві відсутні ефективні механізми впливу на кандидатів-порушників передвиборних перегонів. Також в організації вважають політагітацію Партії регіонів проросійською.

Міжнародна організація зі спостереження за виборами СIS-EMO стурбована випадками побиття політагітаторів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram