ГоловнаПолітика

Влада Одеської області під загрозою звільнення заборонила робітникам зустрічатися з лідером КПУ

У КПУ вважають, їм є що розповісти народу.

Влада Одеської області під загрозою звільнення заборонила робітникам зустрічатися з лідером КПУ
Фото: Макс Левин

Місцева влада заборонила зустріч лідера КПУ Петра Симоненка зі співробітниками підприємств в Одеській області.

Про це повідомив депутат від фракції КПУ Євген Царьков у коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, 5-6 жовтня у рамках робочого візиту лідера КПУ Петра Симоненка в Одеській області повинні були відбутися кілька зустрічей зі співробітниками підприємств у Бессарабії, Ізмаїлі і в Одесі. Але через прямі погрози місцевої влади ці зустрічі були скасовані.

"Так, сьогодні в наказовому порядку була скасована зустріч в найбільшій державній компанії "Дунайське пароплавство", а також в річковому порту в Ізмаїлі. Ще вчора особисто губернатор запевнив, що зустрічі відбудуться... А вже сьогодні його заступник зателефонував керівництву підприємств і під загрозою звільнення заборонив всі зустрічі", - обурився політик.

Євген Царьков переконаний, що така ситуація складається через те, що рейтинги КПУ постійно зростають, в тому числі і в Одеській області.

"Це істерія влади. Адже вони знають, що запусти на ринки, підприємства, в медустанови представника влади і представника КПУ, то останньому буде що розповісти народу. І саме з метою обмежити контакти лідера КПУ Петра Симоненка з населенням України і організовуються такі перешкоди", - підкреслив він.

Депутат також нагадав, що це не перші такі заборони в Одеській області. Але враховуючи, що сьогоднішній випадок є безпрецедентним, комуністи вирішили звернутися в ГПУ і обласну прокуратуру з метою притягти до відповідальності всіх, хто стоїть за такими діями.

"По-перше, є статус народного депутата.. Я вже не кажу про те, що лідер КПУ Петро Симоненко досить відомий політик і діє в рамках виборчої кампанії, а підприємства, які ми хотіли відвідати, не є приватними", - сказав він.

Євген Царьков заявив, що такі дії є використанням адміністративного ресурсу, мета якого - зробити все можливе, щоб люди не дізналися про антинародні дії влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram