ГоловнаПолітика

Симоненка нагородили російським державним орденом "Дружби"

КПУ хоче в найкоротші терміни зробити Україну рівноправним учасником Митного союзу і ЄЕП.

Симоненка нагородили російським державним орденом "Дружби"
Фото: www.kpu.ua

Президент Росії Володимир Путін нагородив лідера Компартії України Петра Симоненка державною нагородою Росії - орденом Дружби.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КПУ.

Приймаючи високу державну нагороду Росії орден "Дружби", лідер українських комуністів Петро Симоненко зазначив, що розглядає цю нагороду як визнання заслуг Компартії України у справі зміцнення культурних, економічних, духовних, наукових зв'язків між двома братніми слов'янськими державами Україною та Росією.

Симоненко також висловив упевненість в тому, що всі складнощі, які є сьогодні у відносинах між Україною і Росією, будуть подолані найближчим часом.

"Цього від нас, політиків, вимагають народи наших країн, і ми зробимо все можливе, щоб Україна і Росія завжди жили в мирі, дружбі і злагоді", - сказав лідер КПУ.

Симоненко підкреслив, що комуністи докладають всіх зусиль, щоб зовнішньополітичний вектор було скоректовано, і Україна в найкоротші терміни стала рівноправним учасником Митного союзу і Євразійського економічного простору.

"Це відкриє нам доступ на нові ринки, сприятиме розвитку промисловості, науки, сприятиме загальному економічному зростанню і, як наслідок, розвитку соціальної сфери, підвищенню рівня життя. Історія свідчить: разом наші предки завжди перемагали труднощі, і наш борг множити ці славні перемоги", - заявив Симоненко.

Указ про присвоєння ордена було підписано 1 серпня.

Нагадаємо, Симоненко впевнений, що участь України в Митному союзі може стати виходом з важкої економічної ситуації. На його думку, це дозволить не тільки відкрити для України нові зовнішні ринки, але підтримати і зберегти вже існуючі, а також повернути вітчизняним виробникам внутрішній український ринок, "який окуповано іноземними компаніями і, в переважній більшості, низькосортним імпортом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram