ГоловнаПолітика

У Європарламенті заслухають звіт місії щодо Тимошенко і Луценка

Спостерігачі від ЄП розпочали роботу 11 червня.

У Європарламенті заслухають звіт місії щодо Тимошенко і Луценка
Фото: EPA/UPG

Звіт місії Александра Кваснєвського і Пета Кокса за результатами спостереження за справами екс-прем'єрки України Юлії Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заслухають у вівторок, 2 жовтня, в Європейському парламенті.

Це стартова точка, яка може сприяти чесному і справедливому процесу, належному поводженню з Тимошенко і, можливо, також поліпшить відносини між ЄС та Україною шляхом побудови взаємної довіри

— Мартін Шульц, президент Європарламенту

Звіт заслухають у рамках Конференції президентів за участю очільника Європейського парламенту Мартіна Шульца та лідерів політичних груп, повідомили агентство "Интерфакс-Украина" в п'ятницю в Брюсселі в Європейському парламенті.

Пет Кокс і Александр Кваснєвський стали спостерігачами від ЄП на судових процесах над Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Згодом їхній мандат розширили: крім справ Ю. Тимошенко, вони також спостерігали за справами Юрія Луценка і колишнього в.о. голови Міноборони Валерія Іващенка, а також за підготовкою до майбутніх парламентських виборів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram