ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Янукович застерігає іноземних спостерігачів від упередженості

Президент упевнений, що після виборів процес євроінтеграції набере хід.

Янукович застерігає іноземних спостерігачів від упередженості
Фото: EPA/UPG

Президент Віктор Янукович вірить, що робота міжнародних спостерігачів на парламентських виборах в Україні не буде упередженою.

Про це він сказав під час зустрічі з Федеральним президентом Австрії Хайнцем Фішером у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Президента України.

"Віримо в те, що участь міжнародної місії спостереження буде корисною для України, і вона не буде упередженою", - сказав Янукович.

Влада, підкреслив він, докладе всіх зусиль, щоб закон про вибори народних депутатів "виконувався на сто відсотків".

Янукович також висловив переконання, що справедливі висновки спостерігачів відкриють новий етап розвитку відносин України з ЄС, будуть сприяти прискоренню процесу євроінтеграції. "Дуже важливо, щоб після виборів ми приступили до питання ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом", - зазначив він.

Президент нагадав, що Україна продовжує процеси реформування національної економіки та адаптації законодавства до європейських норм і стандартів.

Крім того, Янукович запросив Фішера відвідати Україну з візитом.

"Є широкий порядок денний, який ми можемо обговорити через дипломатичні представництва та зробити цей візит насиченим і дуже корисним", - сказав Янукович. У цьому контексті він зазначив, що прем'єр-міністр Микола Азаров також запросив відвідати Україну Федерального канцлера Австрії Вернера Файманна.

Нагадаємо, раніше Янукович заявив, що після парламентських виборів всі побоювання з боку Євросоюзу зникнуть, і шлях до повноцінної асоціації України і ЄС буде пройдено до кінця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram