ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ГПУ відкинула звинувачення у бездіяльності на виборах

Порушення на виборах - компетенція ЦВК, заявили у відомстві.

ГПУ відкинула звинувачення у бездіяльності на виборах
Фото: www.segodnya.ua

Генпрокуратура заперечує звинувачення заступника голови Центрвиборчкому Андрія Магери в нереагуванні на звернення ЦВК щодо масових змін виборцями місця голосування.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У Генеральну прокуратуру України від ЦВК протягом серпня-вересня поточного року надійшло тільки одне звернення щодо цього питання, яке торкалося публікацій у мережі Інтернет щодо одного з кандидатів у народні депутати у Київській області", - сказано в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначили, що відповідно до законодавства питання порушення виборчого законодавства кандидатами в народні депутати належать до компетенції ЦВК.

У повідомленні зазначено, що в разі виявлення у процесі розгляду питання на засіданні ЦВК ознак вчинення злочину чи іншого правопорушення, Центрвиборчком повинен ухвалити рішення про звернення до відповідних правоохоронних органів і надати їм відповідні матеріали.

"Однак ЦВК рішення про скерування до Генеральної прокуратури України матеріалів щодо перевірки законності дій згаданого кандидата в народні депутати України не приймала", - наголосили у відомстві.

Також у Генпрокуратурі зазначили, що надіслали звернення заступника голови ЦВК для перевірки керівнику Служби розпорядника Державного реєстру виборців, яка зобов'язана скерувати в органи прокуратури відповідні матеріали в разі встановлення фактів порушень, що вимагають прокурорського втручання.

Окрім того, в Генпрокуратурі зазначили, що не отримували заяв від громадян зі скаргами на примусову зміну місця голосування.

Нагадаємо, вчора Магера заявив, що Генеральна прокуратура ігнорує звернення Центрвиборчкому щодо перевірки необґрунтованої міграції виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram