ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

ПР обіцяє доопрацювати законопроект про наклеп

У партії готові розглянути пропозиції журналістів.

ПР обіцяє доопрацювати законопроект про наклеп
Александр Ефремов,
Фото: http://podrobnosti.ua

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запропонував журналістам представити свої пропозиції до законопроекту про криміналізацію наклепу.

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Ми проаналізували законодавство всіх країн. Більш ніж 90% країн ЄС мають у законодавстві кримінальну відповідальність за наклеп, і, напевно, це правильно, тому що словом інколи можна вбити людину", - обґрунтував Єфремов необхідність закону про наклеп.

За словами Єфремова, було прийнято рішення підтримати законопроект у першому читанні, а до винесення документа в зал на друге читання вирішити, як саме карати за наклеп.

Інакше як дурістю та ідіотизмом назвати ухвалення цього закону ми не можемо. Влада просто збожеволіла, не розуміючи, що робить. Позбавлення волі через наклеп - це середньовічний спосіб розправи не тільки з політичними опонентами, але й із вільною пресою

— заява партії "Батьківщина"

"Можливо, це повинна бути велика матеріальна відповідальність, наприклад, у Великобританії передбачено 45 тис. фунтів, приблизно така ж сума, тільки в євро, в Німеччині. Але для нас головне - досягти порядку у взаємовідносинах людей у державі - зі свого життя прибрати наклеп", - сказав він.

Єфремов наголосив, що цей законопроект спрямований не тільки на ЗМІ, учасників виборчого процесу, але й на всіх громадян.

"Закон має бути виписано так, щоб його трактувати інакше було неможливо. Рішення приймати повинен тільки суд. Готовий розглянути пропозиції журналістів і внести їх до другого читання", - підсумував він.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, що посилює відповідальність за поширення неправдивої інформації. Зокрема, якщо представники ЗМІ, слідчі, прокурори та судді безпідставно звинуватять когось у скоєнні тяжкого злочину, йому загрожуватиме тюремне ув'язнення на термін до трьох років.

Опозиція має намір перевірити цей документ в Конституційному суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram