ГоловнаПолітика

Ірина Луценко: чоловікові оголосили догану, щоб не пом'якшувати режим

Дружина екс-міністра вважає те, що трапилося, провокацією.

Ірина Луценко: чоловікові оголосили догану, щоб не пом'якшувати режим

Екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку оголосили дисциплінарне стягнення, що виключає переведення на більш м'який режим позатабірного поселення.

Про це повідомила дружина Ірина Луценко, пише "Українська правда".

Вона пояснила причину дисциплінарного стягнення. За її словами, засудженим відведена година (з 17.30 до 18.30) на телефонні розмови, і Луценко, вкотре не додзвонившись сім'ї, знаходився біля телефону, коли минув цей час. У цей момент сержант, який водить його по території колонії, вийшов.

Ірина Луценко підкреслила, що "без сержанта і без супроводу будь-якому засудженому забороняється пересуватися по колонії, а тим більше Луценку, тому що колонія відповідає за його безпеку".

"У цей момент заходить в це приміщення керівник служби з техніки безпеки, якийсь Коцюба. І говорить:" Виходьте, будь ласка, час вийшов", - сказала вона. Луценко пояснив, що не може цього зробити і залишився чекати свого супроводжуючого.

"На другий день його викликають на дисциплінарну комісію - йому роблять зауваження у зв'язку з тим, що він на прохання цього Коцюби не вийшов... Для Юри було несподіванкою, що йому винесли це зауваження. Він попросив запросити цього Коцюбу. Той прийшов, опустив очі. Юра його питає: "Я тобі чинив опір? Я з тобою погано розмовляв?". Він мовчить", - розповіла дружина екс-міністра.

Ірина Луценко назвала догану винесеною "на порожньому місці" і вважає її провокацією.

За її словами, Луценко міг скористатися пільгою і отримати м'який режим, який передбачає проживання поза колонією, проте тепер він зможе звернутися за таким послабленням тільки через півтора року.

"Влада взагалі не збирається випускати Луценка або пом'якшувати його долю, а лише хоче ізолювати його від суспільства і суспільно-політичного життя", - додала дружина екс-міністра.

Нагадаємо, Юрій Луценко написав листа з колонії, в якому розповів про умови свого перебування.

Проти СІЗО, пише Луценко, в таборі істотно кращі умови: "Замість бетонного мішка камери на 9 кв. метрів, заповненого віковим смородом і цілодобовим собачим гавкотом, тут - цивілізоване приміщення з нормальними ліжками, санвузлом, кухнею. І головне - вільна можливість виходу на свіже повітря у дворик 12 на 3 метри".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram