ГоловнаПолітика

Балога розкритикував мрію Януковича про Олімпіаду

Разом з тим міністр не проти проведення в Україні чемпіонату світу з бадмінтону.

Балога розкритикував мрію Януковича про Олімпіаду
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога вважає, що "влада повинна перестати грати в "олімпіади".

Про це він написав у своєму Facebook, реагуючи на затвердження Кабміном техніко-економічного обґрунтування нацпроекту "Олімпійська надія-2022".

"Тому що це даремна трата мільйонів доларів на "концепції" і "проекти", які ніколи не буде втілено. Подумайте самі: хто дасть Україні зимову Олімпіаду 2022, коли з нами сьогодні не хочуть розмовляти у світі. Який інвестор захоче вклади гроші, наприклад, у керлінг і бобслей?"- запитує Балога.

Як приклад він навів досвід Росії, яка готується до проведення Олімпійських ігор у Сочі.

"Наші сусіди вже витратили 30 мільярдів доларів на те, щоб у субтропіках хтось міг покататися на лижах. А в цей час в російських глибинках немає доріг, якими могла б проїхати "швидка", - пише міністр.

Такі кроки, як Євро, Олімпіада, наближують нас потужними кроками до будівництва майбутньої України п\'ятизіркового зразка

— Віктор Янукович, Президент України

"Будьмо об'єктивними - для чого вкладати гроші в ефемерні проекти? У нас куди не глянь - скрізь проблеми, - добав Балога. - А хтось думає, що ми настільки багаті, що можемо витрачати мільйони доларів "на авось".

При цьому він запевнив, що виступає за те, щоб Україна "приймала хоч Олімпійські ігри, хоч чемпіонат світу з бадмінтону".

"Але тоді, коли для цього є реальні передумови, а не якісь "проекти" і "концепції", - підсумував Балога.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram