ГоловнаПолітика

Україну можуть вигнати з Ради Європи, - генсек

Причиною може стати подальше погіршення ситуації в країні.

Україну можуть вигнати з Ради Європи, - генсек
Фото: http://kommersant.ua

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що в разі подальшого погіршення ситуації членство України в Раді Європи може бути призупинено.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Украина" у відповідь на запитання, чи допускає він такий розвиток подій.

"Я не можу виключити цього ні для однієї з країн-членів РЄ. Якщо країна постійно порушує наші стандарти, якщо відмовляється працювати разом з нами над виправленням недоліків, це призводить до серйозних складнощів", - сказав Ягланд.

Генсек Ради Європи додав, що усвідомлює місцеву специфіку, але потребує прогресу.

Ми дедалі більше підходимо до повного виконання взятих на себе зобов\'язань у рамках членства в РЄ

— Костянтин Грищенко, міністр закордонних справ України

"Я чудово розумію, що у кожної країни своя історія. Я усвідомлюю, що в Україні, наприклад, існують певні проблеми, яких немає в Норвегії. Ми розуміємо, що неможливо виправити всі проблеми за рік чи два. - сказав він. - Єдине, що ми вимагаємо, - щоб ви працювали разом з нами заради просування в правильному напрямку. І якщо ми бачимо, що хтось відмовляється це робити, це дійсно створює складну ситуацію".

У відповідь на зауваження, що в Азербайджані та Росії ситуація ще гірша, а їх з Ради не виключають, Ягланд заявив, що це Україну жодним чином не вибачає.

"Вам слід дивитися на загальні стандарти Ради Європи, а не Азербайджану. Те, що в Азербайджані справи ще гірші, жодним чином не вибачає вашу владу і не змінює ті зобов'язання, які вона на себе взяла", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram