ГоловнаПолітика

Німеччина нагадала Януковичу про річницю арешту Тимошенко

Влада Німеччини продовжує уважно стежити за ситуацією зі справою екс-прем'єра.

Німеччина нагадала Януковичу про річницю арешту Тимошенко
Фото: Макс Левин

Німеччина нагадує Україні про вирішальне значення для подальшого її зближення з Європейським Союзом верховенства закону, незалежності судової системи і справедливих виборів Верховної Ради в жовтні.

Повідомлення зроблено у зв'язку з річницею ув'язнення колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко, зазначили в прес-службі Міністерства закордонних справ Німеччини.

"Верховенство права, незалежність судової системи та вільні і справедливі парламентські вибори в жовтні мають вирішальне значення для подальшого наближення України до Європейського Союзу", - цитується в повідомленні заява уповноваженого федерального уряду Німеччини з прав людини Маркуса Ленінга.

Ленінг, як і раніше, вважає, що кримінальне переслідування Тимошенко та низки її соратників політично мотивовано, а правосуддя стосовно них діяло вибірково.

Водночас омбудсмен зазначив, що Німеччина продовжує сподіватися, що влада України забезпечить незалежність судової влади, а ув'язненим, які мають проблеми зі здоров'ям, буде забезпечено необхідну медичну допомогу.

Влада Німеччини, за словами омбудсмена, продовжує уважно стежити за ситуацією зі справою Тимошенко.

Нагадаємо, Тимошенко перебуває в ув'язненні з 5 серпня 2011 року.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до 7 років тюрми за перевищення службових повноважень при укладенні газових контрактів із Росією 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram