ГоловнаПолітика

Меркель: Німеччина пам'ятає про Тимошенко

Канцлер виступила на передвиборному мітингу на захист екс-прем'єра.

Меркель: Німеччина пам'ятає про Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Анґела Меркель виступила на передвиборному мітингу на захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

"Ми хочемо, щоб Юлія Тимошенко отримала необхідну медичну допомогу", - заявила лідер Християнсько-демократичного союзу (ХДС), звертаючись до 4 тисяч своїх прихильників, які зібралися на передвиборний регіональний мітинг у місті Падеборн у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія ввечері в понеділок, 7 травня, повідомляє агентство DAPD.

Федеральний канцлер зазначила, що депутат Європарламенту від ХДС Ельмар Брок спеціально запросив дочку Тимошенко Євгенію в Падеборн саме цього дня, аби продемонструвати їй, що Німеччина пам'ятає про її матір.

Нагадаємо, 7 травня Євгенія Тимошенко прийшла на Соборну площу Падеборна, де був запланований мітинг, однак ще до прибуття Меркель їй довелося виїхати на поїзді в Берлін.

За словами Брока, він обговорив з Євгенією Тимошенко перспективи подання позову до Європейського суду з прав людини, майбутні судові засідання в Україні, а також ставлення до матчів чемпіонату Європи з футболу, які відбудуться на українській території.

Як відомо, до Харкова прибув німецький лікар для лікування екс-прем'єра України, яка страждає від міжхребцевої грижі. Сьогодні, 9 травня Юлія Тимошенко була доставлена з колонії до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram