ГоловнаПолітика

Комуністи Івано-Франківська розгорнули червоні прапори на кладовищі

У КПУ заявляють, що їм ніхто не зможе перешкодити.

Комуністи Івано-Франківська розгорнули червоні прапори на кладовищі
Фото: zaxid.net

В Івано-Франківську на Меморіальному кладовищі комуністи розгорнули партійні прапори і 10 червоних знамен Перемоги.

Це сталося під час покладання квітів до монументів загиблим у Великій Вітчизняній війні.

"Які б заборони не були, прапор Перемоги завжди був над Україною, над Івано-Франківськом, і ніхто не зможе нам перешкодити. На законодавчому рівні ми праві, а прапор Перемоги завжди буде з нами", - зазначив голова Івано-Франківського обкому КПУ Володимир Стула.

Він зазначив, що знає про рішення Івано-Франківського адміністративного суду про заборону проведення мітингів з використанням радянської символіки. Проте не встиг ознайомитися з нею. "О 12:00 ночі мені дзвонили з міськвиконкому і хотіли вручити рішення суду про заборону проведення мітингів і акцій. Утім, ми провели цю акцію", - зазначив Стула.

Біля виходу з Меморіального кладовища представники ВО "Свобода" зустріли членів КПУ криками "ганьба!", якими супроводжували їх до офісу партії.

"Ми дали змогу представникам КПУ помолитися на цвинтарі, згадати померлих. Ми їх не чіпаємо. Ця акція не спланована. Зі мною депутати та помічники депутатів різних рівнів. Ми прийшли простежити, щоб комуністи не ходили з червоними прапорами центральними вулицями Івано-Франківська", - роз'яснив депутат Івано-Франківської обласної ради Василь Попович.

За словами Володимира Стули, 9 травня народний депутат від фракції КПУ Андрій Найдьонов має намір зустрітися в Івано-Франківську зі своїми виборцями. Представники КПУ прийшли на цю зустріч, каже Стула, але депутат не зміг прибути на неї.

Нагадаємо, Івано-Франківський окружний адміністративний суд 8 травня заборонив проведення будь-яких акцій, окрім запланованої панахиди на меморіальному кладовищі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram