ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК вже прийняла документи від 764 "мажоритарників"

Тільки протягом 2 серпня подали документи 190 осіб.

ЦВК вже прийняла документи від 764 "мажоритарників"
Фото: http://obozrevatel.com

Протягом 2 серпня Центральна виборча комісія прийняла документи 190 осіб для реєстрації кандидатами в народні депутати в одномандатних виборчих (мажоритарних) округах.

Про це повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату Комісії.

Із них 106 осіб - самовисуванці, а 84 людини в мажоритарних округах висунули 10 політичних партій, зокрема: "Народна ініціатива" - 11; Народна партія - 38; Всеукраїнська партія трудящих - 1; "Братство" - 1, Народна партія вкладників та соціального захисту - 2; Партія вільних демократів - 1; Політична партія малого і середнього бізнесу України - 1, "Зелені" - 9, "Віче" - 19; "Громадська солідарність" - 1.

Також 2 серпня прийнято виборчий список кандидатів і відповідні документи 61 людини від політичної партії "Зелені" для подальшої реєстрації в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Отже, лише за чотири дні прийому документів (30 липня - 2 серпня) ЦВК прийняла документи 764 осіб для подальшої реєстрації в мажоритарних округах, зокрема: 360 самовисуванців у мажоритарних округах; 404 висуванці від політичних партій у мажоритарних округах.

Нагадаємо, 30 липня, в Україні стартувала кампанія виборів народних депутатів Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram