ГоловнаПолітика

Ющенко вирішив захистити українську мову проведенням форуму

Екс-президент вважає, що в ухваленні закону про мови винувата передусім опозиція.

Ющенко вирішив захистити українську мову проведенням форуму
Фото: Макс Левин

Партія "Наша Україна" спільно з партнерами мають намір провести форум на захист української мови.

Про це сказав журналістам лідер партії Віктор Ющенко після

об'єднавчого з'їзду партії "Наша України", Української народної партії та Конгресу українських націоналістів.

"Ми виходимо з ініціативою проведення форуму захисту української мови. Відбудеться це ближче до Дня Незалежності, приблизно в третій декаді серпня", - сказав він.

Ющенко повідомив, що на форум буде запрошено представників громадських і політичних організацій, і на ньому буде порушено питання про збереження української мови і підтвердження її статусу.

Ющенко планує, що рішення форуму скерують Президентові Віктору Януковичу і головним їхнім завданням стане не допустити, аби 

закон про мовну політику набув чинності в нинішньому вигляді.

Також Ющенко повідомив, що сьогодні Спілка патріотичних сил затвердить резолюцію, в якій буде виражено реакцію політичної сили на підписання цього закону.

Окрім того, екс-президент зазначив, що він не брав активної участі в акціях біля Українського дому, тому що більшість використовували їх для власного піару, а не для реальної боротьби проти мовного закону.

Також Ющенко вважає, що передусім

у прийнятті закону про мовну політику винуваті представники Об'єднаної опозиції.

"Усі звинувачують в ухваленні мовного закону фракцію Партії регіонів, комуністів і Народну партію, але в них спочатку не було навіть 225 голосів у Раді. Передусім у прийнятті цього закону винувата так звана Об'єднана опозиція, тому що вони провели в Раду "тушок", які й проголосували за цей закон, провели на попередніх виборах і проведуть на цих", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram