ГоловнаПолітика

Ющенко привітав українців з об'єднанням правих партій

До Спілки патріотичних сил увійшли "Наша Україна", УНП і КУН.

Ющенко привітав українців з об'єднанням правих партій
Фото: Макс Левин

Партія "Наша Україна", Українська народна партія і Конгрес українських націоналістів об'єдналися, щоб разом брати участь у виборах.

Про це журналістів повідомив колишній президент України (2005-2010) Віктор Ющенко після об'єднавчого з'їзду НУ, УНП і КУН.

"Я вас вітаю: сьогодні з'явилося нове об'єднання - Спілка патріотичних сил на основі "Нашої України", УНП і Конгресу українських націоналістів", - сказав він.

Ющенко повідомив, що документ про створення Спілки патріотичних сил підписали загалом 37 громадських політичних організацій, що, за його словами, є унікальною подією для українського політикуму.

За словами екс-президента, політичні консультації з партнерами не були складними і завершилися конструктивно.

Ющенко наголосив, що патріотичний спектр міг би бути взагалі не представлений на цих виборах Ради, тому таке рішення було необхідне для всього українського суспільства.

Лідер Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь уточнив, що на виборах Ради об'єднання братиме участь у рамках партії "Наша Україна", що необхідно за законодавством, а назва "Спілка патріотичних сил" є хіба що вивіскою цього об'єднання.

За його словами, під час реєстрації кандидатів назву об'єднання, можливо, буде сформульовано як Спілка патріотичних сил "Наша Україна".

За словами колишнього президента, з'їзд відбувався в закритому режимі не тому, що ці політичні сили бояться засобів масової інформації, а через те, що їм необхідно було обговорити все і порадитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram