ГоловнаСвіт

До Олімпіади в Лондоні відкриють релігійний центр для всіх релігій

Пастирську опіку спортсменів і членів делегацій здійснюватимуть близько 200 служителів п'яти світових релігій.

До Олімпіади в Лондоні відкриють релігійний центр для всіх релігій
Фото: Newsru.com

Спеціальний релігійний центр із приміщеннями для молитов і богослужінь послідовників християнства, ісламу, іудаїзму, індуїзму і буддизму відкриють в Олімпійському селищі в Лондоні з ініціативи Олімпійського комітету Великобританії.

Пастирську опіку спортсменів і членів делегацій здійснюватимуть близько 200 служителів п'яти світових релігій.

Особливо непросто доведеться на іграх у Лондоні спортсменам-мусульманам, оскільки Олімпіада припадає на Рамадан - місяць посту в ісламі. У зв'язку із цим два роки тому деякі ісламські організації навіть вимагали змінити час проведення лондонської Олімпіади.

За ініціативою голови Олімпійського релігійного центру, англіканського священика Дункана Гріна, графік харчування спортсменів-мусульман змінили відповідно до їхніх релігійних практик. Зокрема, вони зможуть поснідати до сходу сонця, як це пропонує мусульманська традиція на час Рамадану.

Представник найбільшої в Лондоні мечеті Мухаммед Абдул Барі зазначив, що найбільшим випробуванням для спортсменів-мусульман буде недосипання, тому що їм доведеться підводитися ще до сходу сонця, аби поснідати.

Конференція католицьких єпископів Англії й Уельсу організовує на час Олімпіади молодіжний табір, який буде діяти з 1 по 13 серпня при школі Святого Бонавентури у східному Лондоні, неподалік від Олімпійського селища. На запрошення єпископату відгукнулися молодіжні організації 13 країн: США, Австралії, Польщі, Литви, Уганди, Кенії тощо.

Олімпійські ігри пройдуть у Лондоні з 27 липня по 12 серпня, а з 29 серпня по 9 вересня там само відбудуться Параолімпійські ігри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram