ГоловнаСвіт

Лейтенанта МНС, який відзначився під час повені на Кубані, висунено на нагороду

Під час повені Селютін керував групою пожежників, які рятували мешканців села і відпочивальників.

Лейтенанта МНС, який відзначився під час повені на Кубані, висунено на нагороду
Фото: Newsru.com

Лейтенанта МНС Олександра Селютіна висунено на нагородження орденом Мужності за порятунок більш ніж 150 осіб у селі Дивноморське Геленджицького району під час недавньої руйнівної повені на Кубані.

Під час повені Селютін керував групою пожежників, які рятували мешканців села і відпочивальників. Ті, рятуючись від підтоплення, вилазили на дахи будинків, високі паркани і дерева. Селютін вирішив евакуювати їх за допомогою тросів і мотузок, прив'язаних до пожежної машини, що дозволило витягнути півтори сотні осіб.

У повідомленні МНС наголошено, що зараз Селютін активно бере участь у відновлювальних роботах на території Геленджицького району.

"За зразкове виконання службового обов'язку, грамотні дії під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов'язані з ризиком для життя, виявлені при цьому мужність і витримку старшого лейтенанта внутрішньої служби Селютіна Олександра Сергійовича висунено на нагородження до орденом Мужності", - зазначили у відомстві.

Раніше повідомляли і про інших героїв, які самовіддано рятували людей під час трагічних подій на Кубані. Наприклад, стало відомо про священнослужителів Олександрі Онищука і Романа Осташевського, які всю ніч на гумовому човні перевозили постраждалих у безпечні місця - так вони врятували більш ніж 50 осіб.

Проявили себе і співробітники МВС у Краснодарському краю. Один із них, рятуючи людей, загинув. Це був підполковник поліції В'ячеслав Горбунов.

Об'їжджаючи будинки у своєму автомобілі, він урятував кількох дітей. Доправив їх до інтернату і поїхав назад, щоб рятувати інших. Дорогою машину занесло, і поліцейський пересів у човен, але якоїсь миті потужна хвиля перевернула його, внаслідок чого герой загинув. Російська православна церква посмертно висунула Горбунова на орден Дмитра Донського I ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram