ГоловнаЕкономікаБізнес

"Розетку" підозрюють в торгівлі контрабандою

Податкова міліція накрила склад з технікою без документів.

"Розетку" підозрюють в торгівлі контрабандою
Фото: itrate.ru

Державна податкова служба підозрює власників сайту rozetka.ua в торгівлі контрабандою, пише "Коммерсант-Украина" з посиланням на джерело у відомстві.

У п'ятницю в прес-службі ДПС заявили, що податкова міліція виявила склад контрабандної комп'ютерної, побутової техніки та господарських товарів на загальну суму близько 50 млн грн. "Ні власників товару, ні документів про його походження на складі не виявлено", - йдеться в повідомленні.

За даними газети, перевірка проводилася у зв'язку з кримінальною справою проти власника "Розетки". Нібито, проводячи обшуки за адресою вул. Фрунзе, 82, неподалік від виставкового залу магазину "Розетки" (по вул. Фрунзе, 40), розраховували знайти склад компанії "Розетка Уа", що управляє магазином.

Але з'ясувалося, що вона вже не знімає це приміщення, а орендарем складу є компанія "Соціальна допомога". "Слідство встановило, що товар зі складу за цією адресою продавався в інтернет-магазині", - говорить водночас співрозмовник у ДПС.

Тим часом в rozetka.ua заявляють, що не мають відношення до імпортних операцій.

Нагадаємо, що в квітні податкова проводила обшук в офісах і складських приміщеннях "Розетки". На підставі акта перевірки було порушено кримінальну справу про ухилення від сплати податків на суму більше 7 млн гривень. У травні rozetka.ua оскаржила в суді висунуті проти неї обвинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram