ГоловнаЕкономікаДержава

Від українських зброярів вимагають повернути гроші

Племінник президента Ємену, який відрікся від влади, прибув в Україну.

Від українських зброярів вимагають повернути гроші
Фото: luxkharkov.com.ua

Племінник колишнього президента Ємену Алі Абдалли Салеха прибув в Україну для переговорів про повернення грошей у рамках контракту, підписаного з держконцерном "Укроборонпром" 2011 року, пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на газету Yemen Post.

"Під час масових протестів проти режиму президента Алі Абдалли Салеха влада Ємену уклала з Україною договір на постачання військової техніки, зокрема важкої зброї і танків. Проте товар не було доставлено замовнику через навігаційні причини", - йдеться в публікації єменського видання.

За даними газети, Тарік Салех прибув в Україну разом із бізнесменом, який брав участь в угоді як партнер уряду Ємену.

Як повідомило джерело, знайоме з умовами поставок озброєнь, неофіційний характер візиту Салеха зумовлений тим, що контракт міг бути укладений не з Міноборони Ємену, а через фірму-посередника.

Однак в "Укроборонпромі" стверджують, що Україна не має контрактів щодо постачань важкої техніки в Ємен, і припускають, що єменські ЗМІ просто переплутали Україну з однією з країн колишнього СРСР.

Нагадаємо, згідно з міжнародним регістром ООН про постачання озброєнь, України займає 12-те місце серед експортерів військової техніки у світі. Торік вона поставила зброї майже на $ 1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram