ГоловнаПолітика

Закупівлю малини по 672 гривні визнали, але обіцяють її перепродати

Янукович і чиновники не дочекаються дорогої малини, запевняє гендиректор підприємства.

Закупівлю малини по 672 гривні визнали, але обіцяють її перепродати

Підпорядковане Держуправлінню справами ДП "Гарант-сервіс" визнало придбання малини по 672 гривні за кілограм.

Про це повідомила гендиректор підприємства Тамара Козіянчук, яка перед тим завзято заперечувала такий факт.

За її словами, ні Президент України, ні інші державні службовці не їстимуть малину по 627 грн, яку підприємство придбало на відкритому тендері.

У коментарі для ЗМІ чиновниця заявляє, що закупівлі здійснено не коштом державного бюджету, "як помилково стверджують декотрі видання", а за обігові кошти підприємства.

Хто дав таку інформацію? Звідки ви це взяли. Знайдіть у мене такий документ, що я таке робила. Це взагалі така плітка, таке неподобство. Треба до суду подавати на вас усіх. Та не було цього, даю вам слово, що це брехня, що це було 5 кг в упакуванні

— Тамара Козіянчук, гендиректор ДП «Гарант-сервіс»

"Це означає, що придбаний товар, зокрема малину, продадуть клієнтам підприємства за ще вищою ціною. Цю малину використовують переважно для кондитерських виробів, тому обсяг її закупівлі відносно невеликий. Цю малину будуть використовувати на заходах для іноземних дипломатів або на будь-яких інших заходах для приватних замовників підприємства", - заявила Козіянчук.

Гендиректор "Гарант-сервісу" каже, що підприємство обрало найнижчі цінові пропозиції з усіх наявних.

"Якщо хтось готовий запропонувати нижчі ціни - будемо на нього нетерпляче чекати на наступному тендері", - додала вона.

Козіянчук закликала представників ЗМІ не перекручувати інформацію про результати тендера, користуватися офіційними поясненнями і не придумувати "хибних заголовків, які не відповідають дійсності".

Чиновниця також стверджує, що припущення журналістів про закупівлю дорогих ягід для реалізації в їдальнях і буфетах, послугами яких користуються представники влади, не відповідають дійсності.

"Ці буфети здійснюють фактично роздрібний продаж тільки двох товарних позицій фруктової групи - яблук і цитрусових", - сказала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram