ГоловнаСвіт

Німеччина не хоче обговорювати кризу єврозони

Заява G20 про підсумки виборів у Греції залишається під питанням.

Німеччина не хоче обговорювати кризу єврозони
Фото: http://www.toonpool.com

Німецький чиновник заявив, що виступ "Великої двадцятки" (G20) на саміті в Мексиці у зв'язку з результатами майбутніх виборів у Греції залишається під питанням.

Про це повідомляє Reuters 12 червня з посиланням на німецьких чиновників.

Інший німецький чиновник сказав, що якщо заява про вибори прозвучить на саміті G20, то, радше за все, її зроблять європейські міністри фінансів. Він наголосив, що Німеччина не хоче, щоб перший день зустрічі лідерів G20 наступного тижня був присвячений кризі єврозони.

"Зона євро буде однією з тем, але ми думаємо, що потрібно обговорити інші питання, такі як бюджетна консолідація у США та гнучкість валюти в Китаї", - заявив один із чиновників на умовах анонімності.

За його словами, Німеччина сподівається, що лідери G20 погодять план дій на середньо-і довгострокову перспективу зміцнення світового економічного зростання. Чиновник додав, що на зустрічі в Мексиці також обговорюватиметься боротьба зі зростанням протекціоністських заходів.

Результати виборів 17 червня, другі за місяць в охопленій кризою Греції, визначать, чи зможе країна залишитися в єврозоні. Як очікується, успіху на виборах доможеться ліворадикальна партія СІРІЗА, яка виступає за відмову від виконання умов європейського фінансування, за націоналізацію банків і дефолт на значну частину боргів, а також за вихід із НАТО і закриття всіх іноземних військових баз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram