ГоловнаСвіт

До центру Москви стягують військову техніку

Опозиція хоче вивести на акцію протесту 50 тис. осіб.

До центру Москви стягують військову техніку
Архив
Фото: http://aifudm.net

У Москву, де опозиція сьогодні планує провести "Марш мільйонів", стягують внутрішні війська.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Колони військового транспорту рухаються Тверською вулицею. Багато військових машин стоїть на Пушкінській площі, звідки опівдні має розпочатися опозиційна хода.

Учасники пройдуть бульварами до проспекту Сахарова, де відбудеться мітинг. Акцію було узгоджено зі столичною владою. Узгоджена кількість учасників акції - 50 тис. осіб.

Очікують, що під час акції буде ухвалено програмний "Маніфест вільної Росії". Зокрема, в документі йдеться про створення "координаційної ради з представників різних політичних сил і громадянського суспільства". Цей орган "візьме на себе відповідальність за підготовку та проведення протестних акцій, мирного тиску на владу", до нарощування яких закликають автори.

Одним із ведучих мітингу, за повідомленням організаторів, призначено одного з лідерів руху "Солідарність" Іллю Яшина. Проте напередодні він, а також інші опозиціонери, у тому числі лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов, Олексій Навальний, телеведуча Ксенія Собчак, отримали повістки на допит 12 червня ц. р. у Слідчий комітет Росії у кримінальній справі про заворушення під час "Маршу мільйонів" 6 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram