ГоловнаПолітика

У БЮТ заявили про заблоковані автобуси з захисниками української

Олександр Бригинець повідомив, що кілька тисяч провладних маніфестантів зібралися на місці опозиції біля Верховної Ради.

У БЮТ заявили про заблоковані автобуси з захисниками української
Архив
Фото: Макс Левин

Депутат Київради Олександр Бригинець (БЮТ) заявив, що міліція заблокувала під Києвом автобуси з людьми, які їхали на мітинг на захист української мови.

Про це повідомляє прес-служба Бригинця.

За даними депутата, міліція також заблокувала підходи до Верховної Ради, встановивши кордони по периметру вулиць Інститутської, Грушевського, Шовковичної та Садової, щоб не дати опозиції провести мітинг проти ухвалення законопроекту про засади державної мовної політики.

За словами Бригинця, "при спробах представників опозиції пройти всередину оточеної території міліція чинить фізичний опір. У той же час правоохоронці пропускають представників Партії регіонів, які, імовірно, використовують знаки впізнавання або кодові слова".

Окрім того, повідомив Бригинець, під Києвом також заблоковано автобуси з людьми, які їхали на мітинг на захист української мови.

За словами депутата, "всередині огородженого кільця знаходяться декілька тисяч провладних маніфестантів. Біля Верховної Ради розгорнуто сцену, яку, очевидно, було встановлено Партією регіонів ще вночі, незважаючи на те, що опозиція мала провести там мітинг, про що подала відповідну заявку. У зв'язку з цим опозиціонери змушені змінити місце збору, яке тепер знаходиться біля Кабміну".

"Діє подвійна мораль: влада звозить з України людей і не дає проявити себе опозиції. Представники провладних маніфестантів нахабно заявляли про те, що у них є все необхідне, щоб "скрутити нам голови". Тому провокацій не уникнути. Нагадую киянам, що єдиний спосіб врятувати державний суверенітет України й українську мову - це кинути справи і приходити до Кабміну", - закликав Бригинець.

4 червня громадське об'єднання "Своя правда", до якого входять Бригинець, народний депутат Олесь Доній та багато інших громадських діячів, ухвалив звернення до громадян: "У зв'язку з небезпекою ухвалення антиконституційного злочинного закону Колесніченка-Ківалова громадське об'єднання "Своя правда" пропонує розпочати безстрокову кампанію з перетворення мажорної "фан-зони" на Хрещатику на вільну фан-зону української мови. Просимо всіх учасників акції на захист української мови (05.06.2012 під ВР України) підтримати цю ініціативу і захопити з собою намети, спальники та килимки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram