ГоловнаПолітика

МЗС: адвокати подаватимуть апеляцію на вирок лівійського суду

У Лівії 19 українських громадян засуджено до позбавлення волі строком на 10 років.

МЗС: адвокати подаватимуть апеляцію на вирок лівійського суду
Фото: korrespondent.net

Захист засуджених у Лівії до 10 років ув'язнення 19 громадян України подаватиме апеляцію на вирок.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"Уже досягнуто домовленості між адвокатами про подання апеляції до Вищого військовий суд Триполі. Україна робитиме все для того, щоб вирок нашим громадянам було переглянуто", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, на початку вересня 2011 року збройні формування Перехідної національної ради Лівії затримали понад 25 громадян України, Росії та Білорусі за підозрою у воєнному пособництві колишньому лідерові Джамахірії Каддафі.

У квітні цього року в Лівії розпочався судовий процес над затриманими українцями.

4 червня ц.р. відбулося засідання Військового суду м. Триполі у справі 19 громадян України, двох громадян Росії і трьох громадян Білорусі. За результатами засідання суд підтвердив звинувачення, висунуті затриманим лівійською прокуратурою, і визнав їх винними в участі в ремонті військової техніки для режиму поваленого полковника Муаммара Каддафі, яку використовували проти лівійського народу.

Згідно із судовим вердиктом, одного громадянина РФ засуджено до довічного ув'язнення, решту затриманих, зокрема: 19 українських громадян, одного громадянина РФ і трьох громадян Білорусі - засуджено до позбавлення волі строком на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram