ГоловнаПолітика

Яценюк: угода з ЄС - це не формальний документ, а визначення місця України у світі

Коморовський переказав Тимошенко, що стурбований через ситуацію, в якій вона опинилася.

Яценюк: угода з ЄС - це не формальний документ, а визначення місця України у світі
Фото: www.segodnya.ua

Україна отримає можливість підписати і ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС за умови демократичних і вільних парламентських виборів восени 2012 року.

Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський під час зустрічі у Варшаві з лідером партії "Фронт Змін" Арсенієм Яценюком, повідомили в прес-службі "Фронту Змін".

Президент наголосив на важливості законодавчої реформи в Україні, завдяки якій відбудеться однозначне розмежування політичної та кримінальної відповідальності. На його переконання, це є шляхом вирішення ситуації з ув'язненням Юлії Тимошенко і наближення української законодавчої системи до демократичних європейських рішень.

Броніслав Коморовський просив переказати Юлії Тимошенко, що стурбований через ситуацію, в якій вона опинилася, і майбутні відносини між Україною та Європейським Союзом.

Своєю чергою, Яценюк зазначив, що для України підписання та ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС є визначальними.

"Це не юридичний, а геополітичний акт. Це відповідь на питання, де місце України. Місце України - в Європейському Союзі. Тому що ми поділяємо європейські цінності і стандарти. Я хочу для нашої країни визначеності, а визначеність для нас - це підписання Угоди про асоціацію з ЄС та перебування у великій родині Європейського Союзу", - зазначив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, що під час візиту до Варшави 3 червня Арсеній Яценюк зустрівся з колишнім президентом Польщі Александром Кваснєвським. Крім цього, він виступив під час дискусії "Україна: яким є образ держави?" в рамках конференції "Яка Україна?", організованої Фондом Стефана Баторія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram