ГоловнаПолітика

МВС: у нас немає вказівок перешкоджати приїзду до Києва активістів опозиції

Організатори планують, що в акціях візьмуть участь 43,4 тис. ос.

МВС: у нас немає вказівок перешкоджати приїзду до Києва активістів опозиції
Фото: Макс Левин

У Міністерстві внутрішніх справ України запевняють, що не перешкоджатимуть приїзду в Київ прихильників опозиції для участі в акції біля парламенту проти ухвалення законопроекту про мовну політику.

Про це повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України.

"Немає ніякої вказівки на перешкоджання, про яку говорять представники опозиційних партій. Ніяких перешкод не буде", - запевнили в УЗГ.

Зокрема, у міліції повідомили, що на проведення завтрашніх акцій до органів виконавчої влади столиці надійшло 14 заявок, організатори планують, що в акціях візьмуть участь загалом 43,4 тис. ос.

Також, за даними УЗГ, у мітингу біля Верховної Ради на підтримку ухвалення "мовного" закону планують узяти участь майже 4 тис. осіб. За даними міліції, ці люди "приїдуть до столиці різними видами транспорту - потягами, автобусами, власним транспортом".

Тим часом до акції проти ухвалення закону організатори мають намір залучити до 2 тис. ос.

"Для розміщення транспортних засобів прихильників законопроекту буде відведено майданчик біля Музею Великої Вітчизняної війни, а для опонентів - біля річкового вокзалу", - повідомили в МВС, зазначивши, що громадський порядок біля парламенту 5 червня будуть охороняти до 3 тисяч працівників правоохоронних органів.

"Якщо люди мирно будуть себе вести - міліція спостерігатиме, якщо будуть виникати якісь несподіванки - вживатиме адекватних законних заходів", - запевнили в міліції.

Нагадаємо, раніше прес-служба партії "Батьківщина" повідомила, що влада має намір блокувати автобуси з активістами, які простують до Києва для участі в акції біля Верховної Ради проти законопроекту про мовну політику, яка відбудеться 5 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram