ГоловнаПолітика

Азаров: українці вважають засудження Тимошенко правомірним

Прем'єр дав інтерв'ю Польському радіо.

Азаров: українці вважають засудження Тимошенко правомірним
Фото: Макс Левин

Більшість громадян України вважають правомірним засудження екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко і не протестуватимуть через її справу під час фіналу чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Україні в червні.

Як повідомляє кореспондент УНІАН у Польщі, таку думку висловив глава українського уряду Микола Азаров в інтерв'ю Polskie Radio.

"Біля колонії з плакатами стоять 15-20 осіб - хіба це протест? Народ України розуміє, що провина Тимошенко абсолютно очевидна, що ми сьогодні завдяки контрактам Тимошенко купуємо газ в Росії вдвічі дорожче, ніж Німеччина", - сказав Азаров, який очолив уряд після відставки Тимошенко в березні 2010 року.

Глава уряду зазначив, що власне через такий дорогий газ влада змушена підвищувати тарифи і ростуть ціни в Україні, зауваживши, що це також негативно впливає на всю українську економіку.

"І тому я на 100% переконаний, що жодних протестів не буде", - сказав прем'єр в інтерв'ю, опублікованому 25 травня.

Нагадаємо, в жовтні минулого року київський суд засудив Тимошенко до семи років ув'язнення за перевищення повноважень під час підписання газового контракту з Росією в січні 2009 року.

Тимошенко відкидає висунуті їй звинувачення, називаючи справу проти неї "політичною вендетою" свого суперника на президентських виборах Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram