ГоловнаПолітика

Немає законних підстав для переведення Луценка в колонію, - адвокат

На думку захисту, екс-міністр повинен залишатися в Лук'янівському СІЗО.

Немає законних підстав для переведення Луценка в колонію, - адвокат
Фото: EPA/UPG

Законних підстав для переведення Юрія Луценка в колонію немає.

Так адвокат Олексій Баганець прокоментував інформацію про нібито переведення колишнього міністра внутрішніх справ на Чернігівщину, в Менську колонію для екс-правоохоронців, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

"Законних підстав для переведення Юрія Луценка в колонію немає. Проте в нашій країні все може бути", - наголосив адвокат, нагадавши останню постанову Апеляційного суду Києва.

Незважаючи на те, що Апеляційний суд Києва ще в середині травня залишив без змін вирок Печерського районного суду про позбавлення Луценка волі на 4 роки і вирок уже набув чинності, в Печерському райсуді слухається інший епізод, виділений в окрему кримінальну справу.

На думку захисту, оскільки вже призначено суддю і справа слухається, відповідно, Юрій Луценко повинен залишатися в Лук'янівському СІЗО. Нагадаємо, наступне судове засідання призначено на п'ятницю, 1 червня 2012 року.

Прес-служба припускає, що влада, аби перевести екс-міністра в Менську колонію, діючи і далі з порушенням усіх законів, може видати розпорядження про перенесення приміщення Печерського райсуду Києва на Чернігівщину.

Нагадаємо, на 1 червня призначено розгляд кримінальної справи проти Луценка про незаконне провадження оперативно-розшукових заходів щодо Валентина Давиденка - колишнього водія екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Захист екс-міністра заявляв, що до винесення вироку в цій справі Луценка, радше за все, не будуть переводити в колонію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram