ГоловнаПолітика

Колесніченко відповів на звинувачення в плагіаті

Колесніченко здивований тим, "як американський професор може роздивитися точність перекладу його цитат російською мовою?"

Колесніченко відповів на звинувачення в плагіаті
Фото: Макс Левин

Професор Єльського університету Тімоті Снайдер не відмовляв у використанні його статті в книзі про ОУН-УПА, яку видавали Міжнародний антифашистський фронт і Міжнародний благодійний фонд "Дніпро-Січ".

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

"Тімоті Снайдер претензій до мене не має. Ми зверталися до нього з проханням дозволити використовувати його статтю у книзі. Відмови ми не отримали. Чомусь претензії прийшли не до мене, а на адресу одного інтернет-ресурсу. Якщо людина скаржиться на когось, то звертається до кривдника за місцем його проживання або роботи, а не пише скаргу на паркані", - зазначив регіонал.

Колесніченко дивується, "як американський професор може роздивитися точність перекладу його цитат російською мовою?"

"Він усе-таки історик чи філолог? Я розмовляв із нашими перекладачами на цю тему і можу запевнити, що переклад виконано правильно. І потім, хіба ми спотворили цей матеріал? Ні. Ми буква в букву написали все те, що є у відкритому доступі", - сказав народний депутат.

При цьому, за його словами, "висновок тут простий: націонал-фашизм уже так дійняв людей, навіть за кордоном, що цій людині, ймовірно, почали довбати голову".

"Це дешевий піар і приклад того, як націонал-фашисти залякують людей. Я ці претензії відкидаю і не вважаю їх гідними обговорення", - заявив Колесніченко, який цього тижня встиг двічі побитися - у стінах українського парламенту і в ефірі програми Савіка Шустера на Першому національному телеканалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram