ГоловнаПолітика

Українці Росії створили нову організацію

В Українському конгресі Росії візьмуться за подавання документів для реєстрації.

Українці Росії створили нову організацію
Архивное фото
Фото: http://glavred.info

26 травня в Москві ухвалено рішення про створення Українського конгресу Росії (УКР) - всеросійської організації української громади в РФ.

Головою правління УКР обрано Любов Дяченко.

У роботі засідання брали участь керівники та члени українських регіональних організацій РФ і Москви. Перед ухваленням рішень визначили 37 делегатів - керівників (або уповноважених ними представників) регіональних організацій.

Керуватиме УКР правління у складі 13 осіб. Окрім того, визначено лічильно-ревізійну комісію.

На жаль, суд фактично проігнорував виконану новим керівництвом ОУР значну роботу з метою виправлення раніше зауважених формальних недоліків у роботі. Це рішення показало упереджене ставлення до діяльності української діаспори, незважаючи на багаторазові запевнення на політичному рівні у зворотному. Вважаємо, що такий підхід суперечить відносинам традиційної дружби між нашими державами і народами

— Із заяви українського МЗС

Протягом трьох місяців учасники засідання мають зібрати необхідні документи з регіональних відділень, створених у більш ніж половині суб'єктів РФ, аби подати їх в органи реєстрації РФ.

Як повідомляли, 18 травня Верховний суд Росії вирішив ліквідувати Об'єднання українців Росії та виключити його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

27 січня 2010 року рішенням Верховного суду РФ було остаточно ліквідовано Федеральну національно-культурну автономію українців Росії (ФНКА УР), яка існувала з 27 березня 1998 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram