ГоловнаПолітика

Кадиров подарував Януковичу кинджал і папаху

На думку Ганни Герман, українці з величезним задоволенням будуть їздити в Грозний.

Кадиров подарував Януковичу кинджал і папаху
Рамзан Кадыров

Під час святкування Дня чеченської культури в Україні в Українському домі Президентові Віктору Януковичу передали подарунки від президента Чечні Рамзана Кадирова.

Як повідомляє ІА УММА, захід відбувся 21 травня в Києві, чеченська делегація налічувала 28 осіб.

З української сторони захід відвідали радник Президента України Ганна Герман. На офіційній частині Дня чеченської культури представники Чечні вручили їй подарунок - картину чеченського художника, а черкеску, папаху і кинджал з особистої колекції Кадирова передали Януковичеві. Подарунки прикрасять Національний музей України.

Після доповіді про культурну спадщину ЧР міністр освіти і науки Чечні Анзор Муза сказав: "Увесь світ дізнається про нас за відкриттями, художниками, артистами. Ми пишаємося тим, що побувавши в нас раз, нас уже порівнюють з Дубаєм, Катаром й іншими розвиненими країнами. Ми дійсно ламаємо стереотипи і той негативний образ, який, на жаль, виник у деяких країнах".

Тим часом у фойє концертного залу презентували виставку картин чеченських художників, яку відвідала Ганна Герман, радник Президента

України.

Грузія, Південна Осетія, Україна - все це буде тривати і тривати. Це персональна недуга Росії. Чому ми повинні завжди страждати, якщо ми можемо ліквідувати цю проблему? Ми велика країна, ми маємо все: армію, технології. Нам необхідно переходити в наступ

— Рамзан Кадиров

"Я думаю, те, що Чеченська Республіка зробила перший крок в Україні, передбачає крок з нашого боку. Я думаю, що представники української культури з величезним задоволенням й інтересом будуть їхати в Грозний і показувати своє мистецтво. Це те, що буде зближувати нас ще більше. Зближення культур - це зближення народів, а це завжди дуже позитивно", - ділилася враженнями Ганна Герман.

Свою присутність на заході також засвідчив і посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов. "Сьогодні ми вітаємо першу ластівку - приїзд представницької організації Чечні. Ми сподіваємося, що контакти України і ЧР тільки інтенсифікуються. Приміром, уже цього року в Нижньому Новгороді планується зустріч глави Чечні Рамзана Кадирова і Президента України Віктора Януковича", - повідомив посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram