ГоловнаПолітика

Протасевич підтвердив прохання Тимошенко "заморозити" євроінтеграцію України

Заяви однопартійців Тимошенко, буцім її не так зрозуміли, спростували.

Протасевич підтвердив прохання Тимошенко "заморозити" євроінтеграцію України
Яцек Протасевич
Фото: openbelarus.org

Віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич підтвердив, що Юлія Тимошенко просила його передати ЄС прохання утриматися від підписання угоди про асоціацію з Україною.

Про це Протасевич повідомив кореспонденту УНІАН у Польщі.

За його словами, Ю. Тимошенко просила "заморозити" угоду про асоціацію щонайменше до запланованих на осінь парламентських виборів і вирішити подальшу долю цього документа залежності від того, чи будуть вони чесними.

Євродепутат зазначив, що екс-прем'єр України на зустрічі з ним звернула увагу на порушення демократичних стандартів українською владою і висловила сумнів, що влада справді зацікавлена в європейській інтеграції.

Розуміючи, що вимоги Юлії Тимошенко до політиків із Європи виступити проти підписання угоди про асоціацію викличе в суспільстві щонайменше подив, б\'ютівська команда взялася енергійно виправляти помилку свого лідера

— Олег Надоша, нардеп від Партії регіонів

"До виборів, в умовах, коли, на її думку, немає гарантії, що вони будуть чесними і демократичними, від підписання і ратифікації варто утриматися. Далі рішення приймати залежно від того, чи будуть вибори чесними і демократичними", - передав він слова Тимошенко.

Протасевич зазначив, що не коментуватиме заяву захисника Тимошенко Сергія Власенка, який сказав, що екс-прем'єр насправді підтримує підписання і ратифікацію угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram