ГоловнаПолітика

Фюле: вибіркове правосуддя - системна проблема для України

Євродепутат вимагає системного рішення.

Фюле: вибіркове правосуддя - системна проблема для України
Фото: yes-ukraine.org/

Вибіркове правосуддя в Україні вже стало системною проблемою. Системна проблема вимагає системного рішення.

Про це заявив під час промови у Європарламенті заявив європейський комісар з питань розширення ЄС і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Свою доповідь єврокомісар розпочав, привітавши Євгенію Тимошенко, присутню у Страсбурзі на слуханнях разом з Григорієм Немирею. З появою доньки українського екс-прем'єра в залі кілька євродепутатів розгорнули плакат із написом "Свободу Юлі!". Євгенія Тимошенко фотографувала все, що діялося, на камеру мобільного телефону.

Продовжуючи доповідь, Фюле зазначив, що, не вирішивши зазначеної системної проблеми, "наші українські партнери не зможуть просунутися до підписання договору про асоціацію з ЄС".

"Потрібні очевидні результати", - наголосив Фюле, зазначивши водночас на позитиві ухвалення нового КПК, проведення судової реформи.

"Парламентські вибори, які повинні пройти в жовтні, також стануть серйозним тестом. Якщо Україна хоче підтвердити свій європейський вибір - вони повинні бути вільними", - акцентував Фюле.

Резюмуючи доповідь, єврокомісар заявив: "Важливо зробити все, щоб вибіркове правосуддя в Україні стало неможливим сьогодні і не змогло повторитися в майбутньому".

Нагадаємо, сьогодні у Європарламенті відбуваються дебати стосовно ситуації в Україні, а також там обговорюють проект нової резолюції, яку затвердять 24 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram