ГоловнаПолітика

Протасевич: в Україні зростає температура конфлікту влади й опозиції

Українська влада впевнена в засудженні Тимошенко, а опозиція готується до виборів.

Протасевич: в Україні зростає температура конфлікту влади й опозиції

Українська влада й опозиція продовжують займати позиції, які не наближають їх до компромісу.

Про це польському інформаційному агентству РАР сказав віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич.

За його словами, конфлікт призведе до надзвичайно гострої боротьби під час запланованих на осінь цього року парламентських виборів.

"У мене враження, що відстань між владою й опозицією постійно збільшується і що багато зусиль доведеться докласти європейським політикам, щоби спробувати досягти того, що вдалося в гарячі дні помаранчевої революції", - сказав він.

Протасевич у Києві зустрівся з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, генеральним прокурором Віктором Пшонкою, екс-головою парламенту Арсенієм Яценюком і заступниками голови партії "Батьківщина" Олександром Турчиновим і Григорієм Немирею.

Протасевич сказав, що представники влади під час зустрічі з ним підтвердили, що вважають правильним засудження Юлії Тимошенко.

"Це будуть дуже гострі вибори, під час яких не обійдеться без звинувачення конкурентів у найгірших намірах, тому що температура цього конфлікту дуже висока - така, наче мова йде не про чергову каденцію, а про життя", - сказав євродепутат, який представляє в головному законодавчому органі ЄС Польщу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram