ГоловнаПолітика

КВУ: "Регіонали" знали свої округи на Донбасі раніше за ЦВК

Обласна влада такі звинувачення спростовує.

КВУ: "Регіонали" знали свої округи на Донбасі раніше за ЦВК
Фото: obozrevatel.com

У Донецькій області провладні кандидати в депутати розпочали агітацію в мажоритарних округах ще до того, як Центрвиборчком визначив їхні межі.

При цьому політики дивовижно "вгадали" межі своїх майбутніх округів.

Про це розповів голова Донецької обласної організації Комітету виборців України Сергій Ткаченко.

"Наш моніторинг активності потенційних кандидатів свідчить, що ще на початку року провладні кандидати точно "вгадали" межі своїх майбутніх округів. Вони вже проводили там соцдослідження, вивчали настрої територіальних громад... І ці межі округів, зазначу, не збігалися з округами 2002 року. Але вони звідкись дізналися. Проблема, однак, у тому, що нарізка округу навіть під одного кандидата "ламає" гармонійний розподіл адміністративно-територіальних одиниць по округах", - зазначив Ткаченко.

За його словами, КВУ від початку не сумнівався, що округи визначали, зважаючи на інтереси конкретних кандидатів. Що спричинило дивні парадокси: зокрема, округ №60, що об'єднує сільські райони Донеччини, займає чверть території регіону. І переможе тут той, хто має найбільше бензину: об'їхати територію в шість тисяч квадратних кілометрів завдання непросте.

У КВУ такі впевнені у своїх розрахунках, що відкрито називають деякі імена. Зокрема, спеціально "під кандидата" нарізано округ для Дениса Омеляновича, якому віддано території, де знаходяться належні Борисові Колесникову підприємства.

Нардеп Ігор Шкіря вже давно "підгортає" свій округ і навіть встиг організувати відставку надміру непоступливого мера Дебальцевого.

Брат секретаря РНБО Андрія Клюєва Сергій отримав на відпрацювання Артемівськ і Червоний Лиман. Депресивний Шахтарськ дістався Владиславу Лук'янову.

При цьому представники місцевої влади категорично спростовують такі висловлювання. "Я вважаю, що в нас округи територіально, наскільки це можливо, у ЦВК визначені правильно... Говорити про визначення кордонів під конкретного кандидата нерозумно", - вважає голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram