ГоловнаПолітика

Кабмін хоче ліквідувати Комісію з моралі

Законопроект спрямовано на розгляд Ради.

Кабмін хоче ліквідувати Комісію з моралі
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ліквідувати Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства юстиції.

Відповідний законопроект, розроблений Мін'юстом, затверджено на засіданні уряду в четвер, і надалі його скерують на розгляд парламенту.

Законопроект пропонує вилучити із закону "Про захист суспільної моралі" положення про статус і принципи діяльності комісії.

Ця законодавча ініціатива уряду ґрунтується на тому, що повноваження комісії на практиці дублюють функції Міністерства культури, Державного комітету телебачення і радіомовлення та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Окрім цього, пропонують визначити, що державний нагляд за дотриманням вимог закону "Про захист суспільної моралі" та законодавства у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють центральні органи виконавчої влади, які забезпечують формування і реалізують державну політику в інформаційній і видавничій сфері, сферах культури, охорони здоров'я, освіти і науки, державної митної справи, а також Міністерство внутрішніх справ, Генеральна прокуратура, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Експертизу продукції та видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру, згідно з урядовим законопроектом, матимуть право проводити державні та громадські організації, фізичні та юридичні особи, виробники і розповсюджувачі предметів і продукції, які звернуться з офіційним зверненням.

Нагадаємо, 9 грудня 2010 року Президент Віктор Янукович доручив Кабміну ліквідувати Комісію з моралі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram