ГоловнаПолітика

Євродепутат поклав на Януковича відповідальність за долю Тимошенко

І Україна, і Польща перебувають на порозі "екстраординарної події".

Євродепутат поклав на Януковича відповідальність за долю Тимошенко
Фото: 24smi.org

Депутат Європарламенту Міхал Томаш Камінський (група Європейських консерваторів і реформістів, Польща) закликає Президента України Віктора Януковича звільнити колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко заради майбутнього України.

Про це йдеться у відкритому листі депутата на ім'я Януковича.

"Як справжній друг України, що чимало зробив у Європейському парламенті для захисту її інтересів, звертаюся до Вас із переконливим проханням використати всі можливості, щоб звільнити Тимошенко", - йдеться в листі.

Депутат зазначає, що і Україна, і Польща перебувають на порозі "екстраординарної події", до проведення якої буде прикута увага всього світу, маючи на увазі фінальну частину Чемпіонату Європи з футболу.

Камінський вважає, що фінал Євро-2012 є унікальною можливістю показати обом країнам, скільки вони мають спільного, а також те, що вони поділяють спільні цінності і, в цивілізаційному сенсі, належать Європі.

"Пане Президенте, я не знаю нікого серед шанованих і впливових представників Європейського Союзу, хто погодився б із ситуацією, що Ваш опонент на президентських виборах зараз перебуває у в'язниці. Ви перемогли на цих виборах, і ніхто не сумнівається, що це сталося демократичним шляхом. Ба більше, вважаю, що на Вас лежить повна моральна відповідальність за долю Тимошенко", - зазначив польський депутат.

Камінський зазначив, що має друзів у всіх політичних українських партіях, окрім комуністів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram