ГоловнаПолітика

Прокуратура: відео з Тимошенко знято на мобільний

Винуватих обіцяють покарати.

Прокуратура: відео з Тимошенко знято на мобільний
Кадр из видео

Прокурор Києва Анатолій Мельник вважає, що відео з камери в СІЗО екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яке потрапило в інтернет, знімали з монітора на мобільний телефон.

Про це пише видання "Сегодня".

"Враховуючи не дуже якісне зображення відеоролика, що з'явилося в мережі, можна припустити: радше за все, це була зйомка з монітора на мобільний телефон, яку здійснив хтось із нинішніх або колишніх співробітників ізолятора", - розповів прокурор столиці.

Мельник заявив, що, відповідно до закону про попереднє ув'язнення та інструкцій Держпенітенціарної служби, в Київському СІЗО легально встановлено 139 відеокамер спостереження - у камерах, коридорах, палатах, а також на відкритій території.

За його словами, це роблять з метою гарантування безпеки людей, які перебувають у СІЗО, а також для контролю оперативної ситуації. Перевіркою встановлено, що доступ до відеоспостереження мають приблизно 40 осіб - представники керівництва СІЗО, чергової частини, оперативні співробітники.

"Доступ до відеоспостереження на момент зйомки мали і працівники, яких уже звільнено з СІЗО, тому на причетність до зйомки або перезйомки відео, що відбувалося в 260-й палаті, ми перевіряємо і їх. Думаю, нам вдасться встановити, хто це зробив. І незалежно від того, працює ця особа чи ні, притягнути до відповідальності", - заявив Мельник.

Раніше в прокуратурі встановили, що дата і час, які зафіксовано в поширеному відео, збігаються з датою і часом перебування захисника екс-прем'єра Сергія Власенка в камері медичної частини Київського СІЗО, де утримували Юлію Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram