ГоловнаПолітика

Українців у Лівії продовжать судити 21 травня

До суду передали нові матеріали.

Українців у Лівії продовжать судити 21 травня
Фото: podrobnosti.ua

Наступне судове засідання у справі заарештованих в Лівії українських громадян відбудеться 21 травня.

Про це повідомив керівник прес-служби МЗС України Олександр Дикусаров. За його словами, сьогодні у військовому суді Триполі відбулося четверте засідання у справі затриманих громадян України.

"І сторона обвинувачення, і сторона захисту передали судові нові матеріали справи і заявили про необхідність додаткового вивчення цих матеріалів. У зв'язку із цим наступне судове засідання відбудеться 21 травня", - сказав керівник прес-служби МЗС.

Також Дикусаров повідомив, що українські громадяни почуваються задовільно. Після судового засідання вони мали можливість поспілкуватися зі своїми адвокатами.

За словами керівника прес-служби МЗС, очікується, що в четвер адвокати й українські дипломати прибудуть на місце утримання українських громадян для зустрічі.

Нагадаємо, у вересні 2011 року стало відомо про затримання в Лівії більш ніж 20 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах нафтової промисловості. Понад півроку лівійські повстанці тримали їх під арештом, незважаючи на те, що провину громадян Україна не було доведено.

У квітні в Лівії розпочався судовий процес над затриманими українцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram