ГоловнаПолітика

Попов: нові станції київського метро відкриють до кінця року

Будівництво нових станцій "Іподром" і "Теремки" відбувається за графіком.

Попов: нові станції київського метро відкриють до кінця року
Фото: Макс Левин

Станції Київського метрополітену "Іподром" і "Теремки" здадуть в експлуатацію до кінця року.

Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

"Будівництво йде за графіком. Ця станція (Іподром, - Ред.) буде здана в експлуатацію в жовтні цього року, і цього року буде здана станція "Теремки", - повідомив Попов під час виїзної наради на будівництво станції "Іподром" у понеділок.

Він також зазначив, що зараз тривають роботи з будівництва самої станції "Теремки". "Проходку завершено, і ось, саме сьогодні, щити починають свій рух на станцію "Теремки", - додав Попов.

Окрім того, за словами Попова, Київ розглядає можливість розпочати будівництво станції метро "Львівська брама", проте через технологічні труднощі це будівництво може затягнутися на два роки.

"Сьогодні ми обговорювали питання, куди рухатися після того, як щити пройдуть до станції "Теремки". І ми визначили, що нам потрібно почати будівництво "Львівської брами". Це станція, яка є актуальною, і ми з центру додатково забираємо пасажиропотік на наявні станції й одночасно починаємо будівництво на правому березі на Троєщину", - сказав він під час виїзної наради на будівництво станції столичного метрополітену "Іподром" у понеділок.

За словами Попова, здати станцію "Львівська брама" вдасться щонайшвидше через два роки - через технологічні проблеми.

"Хотілося б її здати швидко, але там є проблеми технологічні - дуже активні ґрунтові води, і проходку треба робити, заморожуючи ґрунт, тому технологічно це до двох років. Швидше, на жаль, це зробити неможливо", - сказав він.

Як повідомляли, в березні заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко спрогнозував завершення будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро до 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram