ГоловнаПолітика

Яценюк обіцяє захистити українців від долі Тимошенко

На думку опозиціонера, влада дає зрозуміти українцям: "Ми б'ємо Тимошенко, можемо побити і вас".

Яценюк обіцяє захистити українців від долі Тимошенко

Лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк вважає, що Президент Віктор Янукович повинен узяти на себе відповідальність за розслідування побиття Юлії Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба "Фронту Змін", А. Яценюк разом із першим заступником партії ВО "Батьківщина" Олександром Турчиновим у суботу, 28 квітня, приїхали до Харкова, де проходило судове засідання у справі Юлії Тимошенко.

В інтерв'ю журналістам перед будівлею Київського районного суду в місті Харкові Арсеній Яценюк заявив, що приїхав, аби підтримати Юлію Тимошенко.

Він назвав побиття Тимошенко в Качанівській колонії "нелюдським поводженням": "Звичайно, ця влада не знає, що таке європейська конвенція прав людини, згідно з якою побиття ув'язненого - не що інше, як тортури. Жодна цивілізована влада не може собі такого дозволити. Ця влада нецивілізована", - наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що через політичні переслідування керівники інших країн відмовилися приїжджати в Україну.

А. Яценюк зазначив, що об'єднана опозиція вимагає персонально від Президента і генерального прокурора забезпечити порушення кримінальної справи проти причетних до побиття Юлії Тимошенко, "які били її, били жінку, ув'язнену та хвору", - додав він.

Однак, зазначив Арсеній Яценюк, кримінальну справу досі не порушено. "Саме тому опозиція блокувала парламент. Саме тому ми вимагаємо від Президента, щоб він негайно забезпечив притягнення до відповідальності тих, хто винен у побитті Юлії Тимошенко".

"Справа Юлії Тимошенко - це вершина айсберга. Несправедливість, яку бачимо стосовно до неї, існує щодо кожного в державі", - зазначив він.

Лідер "Фронту Змін" переконаний, що побиття Тимошенко пов'язане з об'єднанням опозиції. "Влада намагається залякати Україну й українців, сказати: "Ми б'ємо Тимошенко, можемо побити і вас". Але нехай знають, що ми сильні, ми об'єднані й захистимо кожного українця", - наголосив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram