ГоловнаПолітика

Власенко: влада визнала важкий стан здоров'я Тимошенко

Адвокат вважає перерву в судових засіданнях до 21 травня недостатньою.

Власенко: влада визнала важкий стан здоров'я Тимошенко
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що влада нарешті визнала важкий стан здоров'я Юлії Тимошенко.

Про це він сказав, коментуючи рішення суду перенести розгляд справи екс-прем'єра через її погане самопочуття, повідомляє сайт БЮТ.

"На сьогоднішньому судовому засіданні влада була змушена юридично визнати те, що вони не визнавали від 5 листопада 2011 року, - стан здоров'я Ю. Тимошенко такий, що несе певні загрози для неї", - наголосив С. Власенко.

"Саме тому суд був змушений під тиском абсолютно очевидних фактів, а також враховуючи ганебне побиття Юлії Тимошенко, відкласти розгляд справи до 21 травня", - додав захисник.

Однак Сергій Власенко зазначив, що цього часу недостатньо для одужання Юлії Тимошенко.

"Вважаємо, цього часу недостатньо для відновлення здоров'я Юлії Володимирівни, оскільки німецькі лікарі неодноразово заявляли, що потрібно декілька місяців", - сказав він.

Власенко висловив сподівання, що німецькі лікарі, які планують приїхати в Україну, проведуть іще одне обстеження "і зроблять іще один висновок, на який опиратиметься суд, розглядаючи питання про можливість слухання справи надалі".

Крім того, захисник висловив жаль, що суд не відреагував на заяву про припинення розгляду справи до повного одужання Юлії Тимошенко, "що було б найлогічнішим у цій ситуації".

Нагадаємо, Київський районний суд Харкова оголосив перерву в розгляді по суті кримінальної справи щодо махінацій в ЄЕСУ щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко до 21 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram