ГоловнаПолітика

Грищенко допоможе парагвайцям розвивати інфраструктуру

Парагвай подякував українським іммігрантам за внесок у розвиток країни.

Грищенко допоможе парагвайцям розвивати інфраструктуру
Фото: topicnews.net

Україна і Парагвай домовилися про дружбу і співпрацю.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби

Міністерства закордонних справ України.

26 квітня міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зустрівся з міністром закордонних справ Хорхе Лара Кастро.

"За результатами переговорів міністри закордонних справ України та Парагваю підписали договір про дружбу і співробітництво між нашими державами, а також угоду про співпрацю між Дипломатичною академією України та Дипломатичною й консульської академією Парагваю імені Хосе Фалькона", - повідомляє МЗС.

У міру того, як Азія і Латинська Америка постають як нові, перспективні полюси світової політики, ця політика, разом зі звиклими центрами, починає творитися саме там. І тому питання присутності України на ринках, що зростають, - це багато в чому питання її присутності в міжнародних відносинах як таких.

— Костянтин Грищенко, міністр закордонних справ

Під час зустрічі сторони також обговорили широкий спектр двосторонніх відносин, перспективи розширення договірно-правової бази, проаналізували двосторонню торгівлю та шляхи її активізації, взаємодію країн у рамках міжнародних організацій.

Окрім того, міністри підтвердили зацікавлення реалізацією проектів розвитку інфраструктури Парагваю, зокрема в залізничній та суднобудівній галузях.

Кастро запросив від імені президента Парагваю Фернандо Луго Президента України Віктора Януковича відвідати країну.

МЗС також повідомляє, що 26 квітня відбулася зустріч Грищенка з Луго.

Під час переговорів сторони високо оцінили історичний внесок української громади у соціально-економічний розвиток Парагваю, обговорили питання інтенсифікації двостороннього співробітництва в галузі енергетики, захисту навколишнього середовища, в інвестиційній сфері.

Президент Парагваю висловив зацікавлення науково-технічним потенціалом України та пошуком шляхів налагодження взаємодії у цій сфері.

Раніше повідомляли, що 24-30 квітня Грищенко в рамках свого латиноамериканського турне відвідає Уругвай, Перу і Парагвай, де зустрінеться з владою.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України

Костянтин Грищенко підписав в Уругваї Договір про дружні відносини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram