ГоловнаПолітика

Опозиція блокуватиме Раду і на вихідних

Депутати налаштовані діяти жорстко.

Опозиція блокуватиме Раду і на вихідних
Фото: Дмитрий Алексеенко

Опозиція блокуватиме трибуну Верховної Ради в суботу, якщо ухвалять рішення про роботу парламентарів цього дня.

Про це заявив народний депутат фракції блоку НУ-НС Тарас Стецьків, повідомили в прес-службі "Народної самооборони".

"Рішення про проведення сесії в суботу ще не ухвалювали, оскільки ще не є доконаним фактом, що Партія регіонів подала 150 підписів на скликання сесії. Якщо вони їх нададуть сьогодні - будемо думати. Поки ми налаштовані жорстко - блокувати доти, поки не допустять наших лікарів і поки не порушать кримінальну справу за фактом побиття", - зазначив він.

Стецьків зазначив, що у разі, якщо буде позачергове засідання ВР, то окремо ухвалюватиметься рішення про блокування трибуни, але ймовірність того, що воно продовжуватиметься, дуже висока.

Проте він зазначив, що в суботу в Харкові відбудеться суд над Юлією Тимошенко й група депутатів планувала його відвідати.

Окрім того, Стецьків сумнівається, що й депутатів з фракції ПР буде недостатньо для роботи в парламенті: "Не факт, що в суботу у них буде кворум і їх буде достатньо для того навіть, щоб натискати по п'ять - шість кнопок".

Щодо того, що в суботу можливе приведення до присяги новообраного Омбудсмана Валерії Лутковської, Стецьків зазначив: "Поки не будуть розслідувані факти видачі бюлетенів замість деяких відсутніх депутатів, ми вважаємо, що її до присяги приводити не можна".

Як відомо, опозиція блокує трибуну та президіум вже 3-й день та має намір блокувати трибуну доти, поки не задоволнять її вимоги з інформування депутатів генеральним прокурором Віктором Пшонкою про можливе побиття Юлії Тимошенко під час її перевезенні 20 квітня з Качанівської виправної колонії до Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" (Харків).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram