ГоловнаПолітика

МОЗ: німецькі медики вимагають лікувати психіку Тимошенко

До лікарні "Укрзалізниці" претензій немає.

МОЗ: німецькі медики вимагають лікувати психіку Тимошенко
Фото: news.nikcity.com

МОЗ України отримав офіційні висновки німецьких лікарів клініки "Шаріте", в яких ті акцентують на нагальній потребі психосоматичного лікування Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Окремим моментом у лікуванні Тимошенко, як зазначили німецькі фахівці, повинні стати питання психологічного характеру, пов'язані з довірою Тимошенко Ю.В. до українських лікарів. Для лікування такого типу хвороб, як зазначають німецькі фахівці, важливий психосоматичний компонент. У документі вказано, що, зважаючи на історію хвороби Тимошенко, існує нагальна потреба психосоматичного лікування", - переказує МОЗ зміст листа.

Будь-який біль має першопочатково психосоматичний компонент. Ця ситуація трохи відрізняється від того стану, коли людина потерпає від хронічних болів. Пані Тимошенко зазнає особливого стресу, вона відчуває більше страху, ніж нормальний ув\'язнений

— Карл Макс Айнгойпл, німецький лікар, який обстежував Тимошенко

Варто зазначити, що психосоматичні захворювання - це захворювання, причинами яких є радше психічні процеси хворого, ніж безпосередньо будь-які фізіологічні причини.

Окрім того, німецькі лікарі не мають претензій до клініки, в якій запропоновано лікувати Тимошенко.

"Зокрема, в офіційному листі наголошено, що обрана клініка зустрічає теплою світлої атмосферою, яка вказує на широкий спектр обладнання за сучасними медичними стандартами; до самої будівлі немає жодних критичних зауважень, матеріальне оснащення діагностичного та терапевтичного відділень є широким і дозволяє проводити значну кількість лікувальних заходів", - повідомляє МОЗ.

"Також підкреслюється, що лікарня має належні приміщення з усіма санітарними елементами і наявним хорошим і дуже хорошим устаткуванням. Німецькі лікарі висловили задоволення тим, що лікарня оснащена телемедичними приладами, які дозволяють проводити телемедичні конференції не тільки всередині країни, а й з іншими країнами Європи", - йдеться в повідомленні.

У своєму листі німецькі лікарі зазначають про повну готовність української сторони до співпраці, а також підкреслюють неупередженість фахівців установи і висловлюються щодо відсутності сумнівів у достатньому рівні професійної кваліфікації керівництва відділення.

"У листі наголошується, що запропоновані в лікарні методики загальної реабілітаційної медицини відповідають європейським стандартам. Німецькі лікарі констатують умотивованість і компетентність українських колег", - переказує МОЗ зміст листа.

У висновку лікарів "Шаріте" нібито наголошено, що українська влада вжила значних заходів заради Тимошенко, щоб створити в залізничній лікарні найкращі умови для її лікування та реабілітації, а сама лікарня має багато можливостей для лікування та реабілітації пацієнтів з проблемами міжхребцевих дисків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram