ГоловнаПолітика

Тимошенко відчуває великий страх, - німецький лікар

Екс-прем'єр і в німецькій в'язниці не отримала б належного лікування.

Тимошенко відчуває великий страх, - німецький лікар
Фото: Макс Левин

Хвороба екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко має психосоматичний компонент.

Про це заявив директор берлінської клініки "Шаріте", професор неврології Карл Макс Айнгойпль в інтерв'ю "Російській газеті".

"Будь-який біль має первісно психосоматичний компонент. Ця ситуація трохи відрізняється від того стану, коли людина страждає від хронічного болю. Пані Тимошенко схильна до особливого стресу, вона відчуває більше страху, ніж нормальний ув'язнений", - заявив Айнгойпль.

"Звичайно, я обстежив пані Тимошенко безпосередньо у в'язниці. Знаю, що постійно тривають дискусії про те, чи хвора екс-прем'єр насправді. Можу вам сказати з усією певністю: вона хвора. У неї хребетна грижа, яка спричиняє сильний біль. Вона майже не може пересуватися та змушена постійно лежати", - зазначив професор.

На питання про те, чи потрібне екс-прем'єру спеціальне лікування, лікар відповів ухильно. "Я не можу це вирішувати", - підкреслив він.

Також Айнгойпль підкреслив, що ще в березні, після першого обстеження, він сказав, що Тимошенко і в німецькій в'язниці не отримала б належного лікування, яке зумовило б одужання.

Нагадаємо, директор берлінської лікарні "Шаріте", професор неврології Карл Макс Айнгойпль і його колега-ортопед, професор Норберт Хаас днями побували в Україні на запрошення уряду країни. Мета візиту - інспекція умов перебування в лікарні міста Харкова, в яку збираються перевести для лікування Юлію Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram