ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін з 1 липня підвищить пенсії для пенсіонерів з великим стажем, але маленькими зарплатами

Це питання буде остаточно вирішене на засіданні 26 червня.

Кабмін з 1 липня підвищить пенсії для пенсіонерів з великим стажем, але маленькими зарплатами
Заседание правительства
Фото: пресс-служба кабмина

Кабінет Міністрів має намір з 1 липня підвищити пенсії для жінок з трудовим стажем понад 30 років і чоловіків зі стажем більш ніж 35 років.

Про це повідомив у Фейсбуці прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Півтора року тому - в січні 2018 року - в Маріуполі я пообіцяв: урядова пенсійна реформа торкнеться всіх без винятку категорій пенсіонерів. З тих пір виплати збільшувалися і для військових пенсіонерів, і для представників «шкідливих» і небезпечних професій. Єдиною категорією, яка вимагала нашої посиленої уваги, були працівники, які мали великий трудовий стаж, але маленькі зарплати, а отже, малі відрахування", - написав він.

Сьогодні, за словами прем'єра, з'явилася можливість збільшити пенсійні виплати цій категорії громадян. Це питання буде остаточно вирішено на засіданні Кабміну, яке відбудеться 26 червня.

"На найближчому засіданні уряду ми завершимо всі процедурні моменти. Жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем більш ніж 35 років отримають підвищення. Пенсії будуть становити не менш ніж 2 тис. гривень. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення буде відбуватися в автоматичному режимі", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, в рамках пенсійної реформи в Україні підвищили пенсії для 10,2 млн пенсіонерів, або для 90% від їх загальної кількості. Після перерахунків середній розмір пенсій збільшився на 561,18 гривні, до 2 447,95 гривні, однак для 40% пенсіонерів підвищення пенсій склало менш ніж 200 гривень.

У Мінсоцполітики повідомляли, що 2019 року в рамках першої індексації пенсії зростуть на 20%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram