ГоловнаЕкономікаБізнес

Власники сонячних і вітрових електростанцій повинні переукласти договори про продаж енергії, - НКРЕКП

З 1 січня набуває чинності Закон "Про ринок електроенергії".

Власники сонячних і вітрових електростанцій повинні переукласти договори про продаж енергії, - НКРЕКП
Панели солнечной электростанции

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг заявила, що власники домашніх сонячних і вітряних електростанцій повинні переукласти договори на продаж електричної енергії. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

У зв'язку з набуттям чинності Закону "Про ринок електроенергії" з 1 січня 2019 року власник домашньої СЕС або ВЕС повинен укласти договір на постачання електроенергії і договір купівлі-продажу енергії за "зеленим" тарифом.

Дата введення в експлуатацію генерувальної установки і "зелений" тариф не змінюються, переукладання договорів здійснюється на чинних умовах договорів про купівлю-продаж електроенергії за "зеленим" тарифом, укладених до 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, за даними Держенергоефективності, понад 6 тис. домогосподарств установили СЕС загальною потужністю 121 МВт. У жовтні набула чинності постанова про зниження "зелених тарифів" на 6,3% для приватних домогосподарств, які виробляють електричну енергію із сонячної і вітрової енергії потужністю до 30 кВт. Для об'єктів, які виробляють електрику з енергії сонячного випромінювання та введені в експлуатацію в період з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2019 року, "зелений тариф" був знижений на 37,2коп/кВт-година з 591,46 коп/кВт-година - до 554,26 коп/кВт-год.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram